Guideboken Cykla i Skåne - bokomslaget

Guideboken Cykla i Skåne

Guideboken ”Cykla i Skåne” släpptes i slutet av juni 2020. Boken innehåller alla etapper – sammanlagt tolv – från de tre nationella cykellederna Kattegattleden, Sydkustleden och Sydostleden som går genom Skåne. Färden går från Bromölla/Sölvesborg i nordost runt hela Skånes kust upp till Båstad i nordväst.

Städer, byar och naturområden längs leden beskrivs med historik och besöksmål. Läsaren får även tips på boende, mat, cykelverkstäder och kollektivtrafik. Dessutom är Stålfarfar med sin cykel och skånsk-amerikanska cykelstjärnan Tillie Anderson med på ett hörn.

Bakom guideboken ”Cykla i Skåne” står Caroline Alesmark och Kenneth Joelsson, frilansjournalist respektive naturvägledare / vandringsguide. De har tillsammans gett ut ”Vandra Skåneleden”, ”Vandringar på Skåneleden” och appen ”Vandra i Skåne”.

Caroline har skrivit ett tiotal böcker tidigare, bl.a ”Barnens Skåneguide”,”Trollskog och älvdans i Skåne – vandra till gåtfulla platser” och ”Österlen – utflykter, upplevelser och nya upptäckter”. Kenneth har gett ut ”Vandra med barn i Skåne”.